30 Eylül 2013 Pazartesi

Kendi kendine İngilizce öğrenmede metodlar

Merhaba,

Sadece bilgisayar, tablet, akıllı telefon vb.. ve internet bağlantısı kullanarak kendi kendine İngilizce öğrenmek isteyenler için özet bir yazı yazmak istedim: En çok kullandığım metodlar, web siteleri ve yeni yöntemler:

-Youtube'dan BBC Learning English kelimesini arattıtığınızda ortalama 3 dakikalık videolar geliyor.. İzliyorsunuz.. Yarısında aynı haberi, İngilizce altyazı ile veriyorlar.. Oldukça faydalı buldum.

-British Concuil ve BBC'nin sitesinden indirilebilen mp3 formatındaki dosyaları her yerde dinleyebilirsiniz.. Spor yaparken, yemek hazırlarken, öğle tatilinde.. Otobüste giderken.. Sürekli dinlemek ciddi bir ilerleme sağlıyor.

-BBC HD belgesel yayınları sürekli izlemek, tekrarları da takip etmek..

-Internet'ten kolayca ulaşabileceğiniz ALICE adında bir chat robotu var.. Kendisiyle anlık yazışabilirsiniz.

http://www.rong-chang.com/ önemli bir portal. Her seviye için.

- www.springwise.com sitesi ilginç fikirler barındıran, girişimcilerin ilgisini çeken bir site.

-İzlediğiniz ve beğendiğiniz bir filmle ilgili internet'te İngilizce yazılar okumak.. IMDB'deki yazılanları takip etmek..

-Bir hobinizle ilgili, örneğin sihirbazlık, yemek yapmak, origami gibi.. İngilizce videolar izlemek... Talimatları takip edip, uygulamak..

-İnternet'ten mektup arkadaşları bulmak.. Bir websitesi bu konuda en etkili yöntem görünüyor.. Çek'lere ait..

-Etrafınızda duyduğunuz her konuşmayı İngilizce'ye çevirmeye çalışmak.. Bu yöntemi uygulayıp kısa sürede önemli bir ilerleme kaydeden birini hatırlıyorum..

Kolay gelsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Counter

free counters