30 Eylül 2013 Pazartesi

Yeni uygulamalar, fikirler:

Adamlar bir tartı yapmışlar, üzerine çıktığınızda akıllı telefona bilgi . Kilonuzu kaydediyor.. Herşeyi otamatik yapıyor..  Fiyatı 150$ mış.. Bunu Türkiye'de yapmak oldukça kolay diye düsünüyorum..

Çocukları evdeki eşyalardan korumak için bir çok malzeme satılıyor IKEA'da.. Bizde son yıllarda gelişen bir sektör.. Belki yakında child-proof diye mobilyalar çıkar.. Hiçbir şekilde çocuklara zarar vermeyek tasarıma sahip.. Gelişmeye açık bir konu.

Anroid ve iphone platformları için uygulama geliştirmeye yarayan, kod bilmenize gerek olmayan ve size tutorial'lar aracılığı ile eğitim sağlayayan siteler var.. appArchitect, Appmakr, AppMachine, Appery.io, Gamesalad gibi siteler..


Kendi kendine İngilizce öğrenmede metodlar

Merhaba,

Sadece bilgisayar, tablet, akıllı telefon vb.. ve internet bağlantısı kullanarak kendi kendine İngilizce öğrenmek isteyenler için özet bir yazı yazmak istedim: En çok kullandığım metodlar, web siteleri ve yeni yöntemler:

-Youtube'dan BBC Learning English kelimesini arattıtığınızda ortalama 3 dakikalık videolar geliyor.. İzliyorsunuz.. Yarısında aynı haberi, İngilizce altyazı ile veriyorlar.. Oldukça faydalı buldum.

-British Concuil ve BBC'nin sitesinden indirilebilen mp3 formatındaki dosyaları her yerde dinleyebilirsiniz.. Spor yaparken, yemek hazırlarken, öğle tatilinde.. Otobüste giderken.. Sürekli dinlemek ciddi bir ilerleme sağlıyor.

-BBC HD belgesel yayınları sürekli izlemek, tekrarları da takip etmek..

-Internet'ten kolayca ulaşabileceğiniz ALICE adında bir chat robotu var.. Kendisiyle anlık yazışabilirsiniz.

http://www.rong-chang.com/ önemli bir portal. Her seviye için.

- www.springwise.com sitesi ilginç fikirler barındıran, girişimcilerin ilgisini çeken bir site.

-İzlediğiniz ve beğendiğiniz bir filmle ilgili internet'te İngilizce yazılar okumak.. IMDB'deki yazılanları takip etmek..

-Bir hobinizle ilgili, örneğin sihirbazlık, yemek yapmak, origami gibi.. İngilizce videolar izlemek... Talimatları takip edip, uygulamak..

-İnternet'ten mektup arkadaşları bulmak.. Bir websitesi bu konuda en etkili yöntem görünüyor.. Çek'lere ait..

-Etrafınızda duyduğunuz her konuşmayı İngilizce'ye çevirmeye çalışmak.. Bu yöntemi uygulayıp kısa sürede önemli bir ilerleme kaydeden birini hatırlıyorum..

Kolay gelsin.

Counter

free counters